Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A rendőrség adatai szerint 30 fő van hatósági karanténban, őket a rendőrség rendszeresen ellenőrzi. 240 esetben intézkedtek. Az országos könnyítések Hódmezővásárhelyen is sok eddigi szabályt felülírnak – közölte a hódmezővásárhelyi koronavírus tájékoztató oldal.

A Polgármesteri Hivatalban:

  • bővítik az ügyfélszolgálatot: hétfőn 12.00 – 17:00; szerdán 12.00-16.00; kedd-csütörtök-pénteken: 8.00-12.00
  • telefonos időpontfoglalással pedig akármikor lehet ügyeket intézni.
  • Érvényben marad az egy ügyfél – egy ablak rendszer és kérjük a polgárokat, viseljenek maszkot, használják a kézfertőtlenítőt.

Vizsgálják a házasságkötő teremben mennyi a befogadóképesség a 1,5 m távolság betartásával – hogy az eddig maximalizált 10 résztvevő számát bővíteni tudjuk.

Gyorsítják a területhasználati engedélyek kiadását a vendéglátóipari egységek számára – mert bár most díjmentesen használhatják a teraszaikat, engedélyt kell váltaniuk.

Kedden reggel 6.00 órakor a strand szabadtéri medencéit megnyitották a lakosság számára, fokozottan figyelnek a fertőtlenítésre, egyéb védelmi szabályok betartására. Itt is marad a korlátozás, ami a boltokból megszokott, azaz 65 év fölöttiek csak 9.00 – 12.00 óra között használhatják a strandot, a 65 év alattiak pedig ebben az idősávban nem.

A piacon továbbra is él a kötelező maszkviselés szabálya, az alkoholfogyasztás tilalmát feloldják. A szombati piacot visszaállítják az eredeti szombat délutáni időpontra, így 12-18 óra között lesz nyitva a piac, a 65 fölöttiek 12-14 óra között látogathatják, a 65 év alattiak pedig 14 órától zárásig. Egyéb piacnapokon maradnak az aktuális idősávok: 9.00-11.00 között a 65 év fölöttiek látogathatják a piacot, előtte-utána a piac nyitvatartási idejében a 65 év alattiak mehetnek be.

Továbbra is zárva marad a könyvtár, a múzeum, a művelődési intézmények.

A sportlétesítményeket a gazdaságosság és az aktuális járványügyi intézkedések figyelembevételével, májustól fokozatosan megnyitják.

Az óvodák az igények szerint nyitják újra intézményeiket, most az Oldalkosár utca 14 szám, Magvető utca 2 szám, Nádor utca 23 szám , Malom 25, és most megnyílt az Oldalkosár 4. Igény szerint pár napon belül újabbakat is nyitnak.

Az egyházak közül a baptista és az unitárius jelezte, hogy hétvégén a szokásos módon megtartják istentiszteleteiket, a római katolikus és a református egyház később hozza nyilvánosságra a misékkel és istentiszteletekkel kapcsolatos döntéseit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares