Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hirdessenek elbocsátási moratóriumot a multinacionális cégeknél! – szorgalmazta keddi online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

Z. Kárpát Dániel arra szólította fel a kormányt: üljön tárgyalóasztalhoz az érintett multikkal, és érje el, hogy a járványügyi veszélyhelyzet alatt megkezdődött tömeges leépítések ne folytatódjanak.

Hangsúlyozta: pártja nem a multinacionális cégekkel, nem a – sokszor külföldieket alkalmazó – munkaerő-kölcsönzőkkel, hanem a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokkal kötne stratégiai szövetséget.

A jobbikos politikus hozzátette: a munkaerőimport helyett a magyar emberek támogatását szorgalmazzák, hogy “végre egyszer ne a magyar legyen az utolsó a saját hazájában, ne mindig az idegen társaságokat, a multikat kedvezményezzék agyon”.

Kifogásolta, hogy míg a kontinens nyugati felén akár egy online kérdőív kitöltésével több ezer eurós áthidaló forrásokhoz lehet jutni, idehaza “nem látunk széles tömegeket, akiknek a kieső bérét kipótolta volna a magyar költségvetés”.

Z. Kárpát Dániel szerint újra kell szőni a szétfoszlott szociális hálót,

“és ha Magyarország mostani kormánya nem teszi, kell, hogy legyen domináns ellenzéki erő, amely jelzi, hogy egyetlen magyart sem hagy az út szélén”.

(alfahir.hu, fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares