Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Népszava értesülései szerint a pénteki naptól kezdve a mentők a koronavírusos betegek ellátására kijelölt csaknem száz intézmény helyett kettőbe vihetik a kezelésre szorulókat. A lap szerint a kormányzat hamarosan visszaengedi a korábban kitett embereket az egészségügyi intézményekbe.

Az országos tisztifőorvos legújabb utasítása szerint a mentők péntektől a koronavírusos betegek ellátására kijelölt csaknem száz intézmény helyett kettőbe, az egykori hivatalos járványkórházba, a Szent Lászlóba, illetve az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe vihetik a kezelésre szoruló koronavírusos betegeket. Abban az esetben, ha ez a két intézmény megtelne, csak meghatározott sorrendben lehet újabb kórházakat bevonni a vírusfertőzöttek ellátásába.

Döntésével Müller Cecília a másodvonalba sorolta:

  • a miskolci megyei,
  • a kiskunhalasi,
  • a szekszárdi
  • és az ajkai kórházakat.

További 35, amúgy főként megyei és néhány nagyobb fővárosi intézmény pedig csak abban az esetben láthat el ilyen betegeket, ha ez előbb felsorolt kórházak megteltek.

Mint ismert, korábban az óriási port kavaró ágyfelszabadítási rendelet miatt mintegy 36 ezer ágyat ürítettek ki. Kásler Miklós április 7-én nyolc napot adott a kórházaknak arra, hogy minden olyan helyről, ahol fekvőbeteg ellátás van, szabadítsák fel az ágyak 60 százalékát.

Mágori András, makói fideszes képviselő szerint ,,nagyon sokan a kórházban parkoltatják idős hozzátartozójukat” és ,,azok sivalkodnak most a legjobban, hogy pár hétig, hónapig gondoskodni kell róluk.”

(Kiemelt fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares