Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A fideszes szavazók többsége sem maradéktalanul elégedett azzal, ahogy a kormány kezeli a koronavírus miatti veszélyhelyzetet – derül ki az IDEA Intézet hétfőn publikált, április 20-26. között készült felméréséből.

Az adatok szerint a kormánypártok támogatói közül egy 1-5-ig terjedő skálán

8 százalék a legrosszabb minősítést adta.

Ugyancsak 8 százalék kettesre, 17 százalék közepesre, 24 százalék jóra, 41 százalék pedig kiválóra értékelte a kormány munkáját arra a kérdésre felelve, hogy összességében hogyan kezeli az Orbán-kormány a koronavírus-járványt. Csupán 2 százalék volt bizonytalan.

A teljes népesség körében már 32 százalékot tesz ki azoknak az aránya, akik teljesen elégedetlenek. „Kettes” osztályzatot 23 százalék adna, 17 százalék közepesen értékeli a kormányt, 11 százalék elégedett, 13 százalék pedig mindent a legnagyobb rendben lát. Mindössze 4 százalék nem tudott válaszolni.

A munkavállalók megvédése terén sem teljesített jól az Orbán-kormány, az összes megkérdezett 70 százaléka úgy véli, hogy a kormány intézkedései nem védik meg a dolgozó embereket, ebből 50 százalék szerint „egyáltalán nem nyújtanak védelmet” a gazdaságvédelmi intézkedések.

Ezt a kormánypártok hívei már pozitívabban látták, de még közülük is minden harmadik ember jelezte elégedetlenségét.

A nyugdíjasoknak belengetett, tévesen „13. havi nyugdíjként” emlegetett, ám csupán évente egy hétnek megfelelő kiegészítés sem váltott ki egyetértést: míg az összes megkérdezett 21 százaléka egyáltalán nem adna plusz pénzt a vírus miatt, 61 százalék már idén folyósítaná, nem csak jövőre.

Így ezzel a formával –azaz, hogy csak jövőre kezdődik a pénzosztás- mindössze 11 százalék ért egyet.

Érdekesség, de pont a fideszes szavazók azok, akik a legjobban elítélik a nyugdíjasoknak ajánlott segítséget: míg az ellenzéki válaszadók 21 százaléka utasítja el a kedvezményt, addig a fideszeseknél 23 százalék.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares