Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A veszélyhelyzet kihirdetése után néhány nappal, március 26-án írtunk arról, hogy a visszafogott makói költségvetésből még több 100 millió forint hiányzik majd idén. Mágori András fideszes képviselőnek erről is a kommunisták jutottak az eszébe, azonban két héttel ezelőtt és múlt héten is Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) már arról beszélt, hogy azokat a támogatási rendszereket, amiket esetlegesen szeptember 30. után biztosítani tudtak volna, az idei évben nagy valószínűséggel nem tudják.

Farkas Éva Erzsébet múlt hét csütörtökön elmondta: válságidőszak kezdődött meg a városban, ami válságkezelést igényel, ennek terve kidolgozás alatt áll. Ez lehetséges kezelési modelleket tartalmaz, például ha a gazdaság visszaállna egy közel azonos helyzetre, mint a járvány előtt, akkor a fejlesztések hogyan zajlanának.

Már most látjuk, hogy az adóbevételek nagyon nagy mértékben zuhanni fognak. Ez további több 100 millió forintos adóbevétel-kiesést fog jelenteni városunk büdzséjéből, amely azt mutatja, hogy azokat a támogatási rendszereket, amiket esetlegesen szeptember 30. után biztosítani tudtunk volna, ezeket az idei évben nagy valószínűséggel nem tudjuk biztosítani

– jelentette ki a polgármester.

Úgy véli, az adóbevétel-kiesés meg fogja határozni a 2021-es bevételt is, ezért erre a két évre a támogatásokat és az önkormányzati fejlesztéseket abban a mértékben nem tudják megvalósítani, mint ahogy tervezték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá