Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ismert, Gyula fideszes városvezetője, Görgényi Ernő jelentette fel Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivistát, akit múlt héten szerdán vittek el egy rendőrségi akció keretein belül.

Később a Gyulai Járási Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a férfi ellen.

A Fidesz azonban kiállt amellett, hogy a polgármester feljelentést tett egy ártatlan Facebook-poszt miatt, amiben azt szerepelt, hogy „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”, valamint, hogy a kórházi ágyak felszabadítása „valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti”.

Dr. Kovács József fideszes országgyűlési képviselő keddi Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott,

„Görgényi Ernő megítélésem szerint jóhiszeműen járt el, amikor jelezte a gyulai Rendőrkapitányság irányába, hogy a közösségi médiában a lakosságot érintő és aggasztó hírek jelentek meg.”

Kovács József fideszes parlamenti képviselő (Kovács József/Facebook)

A fideszes politikus azzal próbálja menteni a polgármestert, hogy szerinte nem az ő felelőssége a további eljárás lefolytatása, magyarán az, hogy jogszerűtlenül hurcoltak meg egy ártatlan embert.

„Ebben az ügyben egyeztettem a Fidesz kommunikációs igazgatójával Hollik Istvánnal is, aki teljes mértékben támogatásáról biztosított bennünket.”

– írta a kormánypárti politikus.

A válasz sem maradt el:

Köszönöm szépen a mellettem való kiállásodat! Ez fontos nekem is és a gyulai polgárok közösségének egyaránt.

– írta be Görgényi Ernő polgármester kommentben.

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares