Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

,,A jelenlegi költségvetésünk, amelyet március 4-én fogadott el különböző felfüggesztésekkel Makó város önkormányzatának képviselő-testülete, további korlátozó intézkedéseket kell, hogy biztosítson” – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet a csütörtöki online tájékoztatójában. Makó polgármestere már nem először hívja fel a figyelmet arra, hogy nehéz helyzetben van a város költségvetése, erről legutóbb itt írtunk.

Farkas Éva a következőket mondta tegnapi tájékoztatója legvégén:

,,Minden alkalommal zárszóként hangsúlyozom és ez a mai napon is így van, a MakóInfó nyolcadik bejelentkezése során is, hogy egy válsághelyzetet élünk meg a koronavírus járványveszélynek köszönhetően. Mostmár leginkább a gazdasági következményeit tapasztaljuk meg nap mint nap. Hiszen egyre többen jelentkeznek a városunkban is, illetve a munkaügyi központokban, járási hivatalban a munkanélküliség áldozataként – ha lehet így mondani. Fontos, hogy azokat a vállalkozásokat részben, vagy egészben, akik a járványügyi helyzet miatt bezárásra kerültek, nekik mind kormányzati támogatásnak, mind pedig helyi összefogásnak köszönhetően valamilyen módon segítsünk és támogassuk. A jelenlegi költségvetésünk, amelyet március 4-én fogadott el különböző felfüggesztésekkel Makó város önkormányzatának képviselő-testülete, további korlátozó intézkedéseket kell, hogy biztosítson. Természetesen ezekről folyamatosan egyeztetünk a képviselő-testülettel és bízunk abban, hogy júniusban már rendes testületi ülés keretében tudunk ezzel kapcsolatosan további döntéseket meghozni.”

A válságkezeléshez kapcsolódóan online konzultációt kezdeményeztek a helyi vállalkozókkal. Ők a mako.hu/kerdoiv oldalon, egy papír alapú levélben megkapott jelszóval tudnak belépni és válaszolni a kérdésekre. Többek között arra kíváncsi az önkormányzat, hogy a veszélyhelyzet idején hogyan működött a vállalkozás, voltak-e létszámleépítések, bércsökkentések, igénybe venne-e kormányzati támogatást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares