Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Többek között férgeknek és sz*rdaraboknak nevezte Jeszenszky Zsolt a HírTV Keménymag című műsorában a nem kormánypárti újságírókat, a Médiatanács mégsem látja indokoltnak a hatósági eljárást – számolt be róla az Index.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében azt írta, bejelentés alapján vizsgálta a március 18-ai adást. Megállapítva, hogy egyes újságírókra valóban sértő, becsmérlő kijelentéseket tettek, ezek pedig egyéni jogvédelemre adhatnak okot, a hatósági eljárás viszont csak közérdek védelmében indulhat.

„A bejelentésben hivatkozott gyűlöletkeltést nem lehetett érdemben vizsgálni, mert az csak törvény által védett közösség ellen merülhet fel, és ilyen közösség nem volt azonosítható a műsorban”

– üzente a Médiatanács.

A hatóság megjegyezte azt is, a döntés ellenére nem ért egyet azzal, hogy a közbeszéd színvonala a durva kifejezések használatát is elfogadó szintre süllyedjen.

A műsorban Dezse Balázs beszélt a következőkről Kovács Zoltán akkori mondatai kapcsán:

„Kovács Zoltánnak gratulálok, mert ezekkel a gusztustalan sz*rdarabokkal sehogy máshogy nem érdemes beszélni, de ők még ebből sem értenek.”

Jeszenszky ehhez hozzáfűzte:

„csak még egy kicsit keményebben, ezt tudjuk mondani Kovács Zoltánnak, túl finoman bánik ezekkel az, ahogy a Balázs mondta, sz*rdarabokkal.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares