Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Hajdúdorogi Főegyházmegye szándékában áll a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda Zrínyi utcai óvodájának fenntartójává válni 2020. szeptember 1-től. Ezzel kapcsolatban egyeztetéseket folytatnak a Szeged-Csanádi Egyházmegyével, az átszervezést Makó polgármestere jóváhagyta.

Kocsis Fülöp metropolita, a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviselője téjékoztatta az óvodaépület tulajdonosát, az önkormányzatot, hogy görögkatolikus köznevelési intézményhálózatukat bővíteni akarják. Egyházuk hívei nagyobb számban az ország észak-keleti térségében élnek, de az elszármazottak révén más országrészekben is jelentős számú közösségeik élnek. Így nagy múltú és fejlődő egyházközösségük van Makón.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a fenntartó váltásra vonatkozó szándékot tudomásul vette és kifogást nem emelt ellene.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2020. január végén jelentette be, hogy a Zrínyi utcai óvoda teljes felújítását befejezik 54 millió forint értékben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares