Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Gyöngyösi Ferenc, hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért) folytatta sorozatát, melyben bemutatja a város pénzügi helyzetét. Legutóbbi bejegyzésében bemutatta, milyen tételeket tartalmazott a 2011-es, kiemelkedően magas (123,6 millió forint) reprezentációs költség. Ha ezt elosztjuk 365 nappal, akkor átlagban napi 338.600 forintot költöttek reprezentációra az év minden napján.

Az alábbi sorokból adódik össze a 123 millió forint:

  • 10.000 forint alatti egyedi értékű üzleti ajándék (rózsaszín táblázat 1 oldal)
  • 10.000 forint feletti egyedi értékű üzleti ajándék (kék táblázat 3 oldal)
  • Rendezvények reprezentációja (zöld táblázat 2 oldal)
  • Reprezentáció (narancssárga táblázat 13 oldal)

A 2011-es évben volt Fukusimában az atombaleset, melynek kiváltó oka egy földrengés és az azt követő cunami volt. Városunk vállalta, hogy erről a területről vendégül lát 18 főből, többnyire gyermekekből álló csoportot. Ezt én valamilyen szinten el tudom fogadni, mert szociálisan mindig is érzékeny voltam, bár ebben a programban a repülőjegyek és a balatonfüredi hotel költség összege több, mint 10 millió forint volt. Abban a tudatban, hogy a város hitelállománya ekkor már meghaladta a 20 MILLIÁRD forintot, ez több, mint gáláns felajánlásnak számít.

 

Az étel-ital fogyasztás terén, csak Bónus István e.v. több, mint 58 millió forint bevételre tett szert 2011-ben az önkormányzatunktól. A táblázatban zöld színnel kiemeltem ezen tételeket. Nem a vállalkozót szeretném ezzel minősíteni, hiszen Ő ezért a pénzért szolgáltatott. Inkább azoktól várnék magyarázatot, akik abban az időben „felelősségteljesen” gazdálkodtak a város vagyonával.

 

A narancssárga táblázatban található több olyan tétel, ami borvásárlást takar. A számomra legnehezebben emészthető, és magyarázható tétel az a két Sauska Pincészet által kiállított számla, ami ugyanazon napon íródott, és összértéke meghaladja az 5 millió forintot.

– közölte a képviselő.

Számlák:

  • Sauska Pincészet 3.750.000 forint – 120 palack bor
  • Sauska Pincészet 1.423.920 forint – 204 palack bor
  • Radovin Kft. 478.000 forint
  • Ferenc Pince Tihany – 123.000 forint
  • Tati bor Kft – 26.100 forint

A Róna Kft (66.000+ 27.300+210.000), valamint a Tokajház Kft (750.000) számláit nem kérte ki, de lehetséges, hogy azok is bor beszerzések voltak még.

A továbbiakban sem az a célom, hogy valakit politikailag kedvezőtlen helyzetbe hozzak, ha valakinek ez kellemetlen, akkor gondolkozzon el azon, hogy én vagyok az okozója ezekkel a beszámolókkal, vagy saját maga a korábbi tettei miatt. A célom továbbra is az, hogy a sok igaztalan vádat cáfoljam, miszerint mi vagyunk a felelősek a város rossz anyagi helyzete miatt, vagy hogy alkalmatlanok vagyunk és nem csinálunk semmit. Az eredményeinket csak az elődeink teljesítményéhez tudom mérni, így óhatatlanul foglalkoznom kell a múltban történtekkel is

– fűzte hozzá Gyöngyösi. A következő részben az informatikai részlegben történt változást mutatja be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá