Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Támogatási kérelmet nyújt be az Orbán-kormány Brüsszelnek, hogy a koronavírus-járvány okozta költségeket finanszírozzák – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent 1284/2020. (VI. 4.) számú kormányhatározatból.

A határozat értelmében Orbán Viktor kormányfő

ezt az egészségügyet érintő intézkedést ismét nem a területért felelős Kásler Miklósra, hanem Pintér Sándor belügyminiszterre bízta,

aki egyre nagyobb szeletet kanyarít ki magának a szektor irányításából. Ennek legfrissebb jele, hogy Pintér Sándor korábbi beosztottja, Balajti László Kásler Miklós miniszter mellett lett tanácsadó havi 1,2 millió forintért.

A támogatást az Európai Unió Szolidaritási Alapjából (EUSZA) kérnék, melyhez a kormánygaranciát a múlt héten adta meg az Orbán-kabinet. Az a garancia még csak a program beindításához volt szükséges, vagyis ahhoz, hogy a közösség a tagállamok részére támogatást és/vagy kölcsönt folyósítson. Akkor még nem volt biztos, hogy Magyarország is brüsszeli pénzt fog kérni a védekezéshez. Most azonban bizonyossá vált, hogy támogatásért folyamodunk a kormánypropagandában csak „Brüsszelként” aposztrofált Európai Bizottsághoz.

A kormányhatározatból az is kiderül, a kormány támogatja az Európai Unió számára európai uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgép-készlet magyarországi raktárbázisának kialakítását.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá