Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Eurostat legfrissebb felmérése szerint a magyarországi egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) tavaly az uniós átlag alig több mint kétharmada, 67 százalék volt. Ez az EU tagállamok között a harmadik legrosszabb érték és csak Bulgária (59%) és Horvátország (66%) került a tavalyi adatok alapján Magyarország mögé. 

A felmérésből kiderült az is, hogy a szlovák életszínvonal 73 százaléka az EU-átlagnak, a románok pedig alaposan belehúztak. Öt éve még ez a szám 58 százalék volt, de 2019-ben már 79 százalékon állt. A magyar életszínvonal 2015-ben az átlag 63 százalékánál tartott, de négy év alatt ez csak 67 százalékra nőtt.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter szerint az adatok egyértelműen mutatják, hogy Magyarországon nem a bérek, hanem az árak emelkedtek kiemelkedően.

“Amíg máshol az életszínvonal emelkedett, nálunk kimagaslóan csak az árak, miközben a bérek alig vánszorognak. Nem véletlen, hogy miközben bérekben a románok már utolértek bennünket, életszínvonalban a szlovákokkal együtt le is hagytak”

– jegyezte meg a jobboldali néppárt politikusa, hozzátéve: egy országot nem lehet nemzeti konzultációval és közmunkával felemelni.

“Hazánknak olyan gazdaságpolitikára van szüksége, amely pénzt hagy az embereknél. Nálunk ezzel szemben kb. a fizetés felét elviszi az állam, a többi meg csak arra elég, hogy Európa szegényháza legyünk. Érdemi adócsökkentés és béremelés nélkül ez így is marad.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá