Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka 4 pontos javaslatcsomagot nyújtott be a Városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elé, annak érdekében, hogy a rakpart Szeged új kulturális és közösségi központja lehessen.

Mihálik Edvin a következőket javasolja:

  • Zárjuk le a rakpartot az autós forgalom elől július 1. és augusztus 31. között minden hétvégére és adjuk át a gyalogos és kerékpáros forgalom részére.
  • A jövőben a Széchenyi tér helyett a rakpart legyen a fesztiválok helyszíne. A Széchenyi téren egy napnál hosszabb fesztivál csak a Borfesztivál és Karácsonyi vásár legyen.
  • Tiltsuk be a szegedi fesztiváloknál az egyszer használatos műanyagokat, annak érdekében, hogy csökkenthessük az itt felhalmozódó műanyag hulladék mennyiségét.
  • Tegyük készpénzmentessé a szegedi fesztiválokat, azokon csak bankkártyával, mobillal vagy a rendezvények idejére kiadott, pénzfeltöltős kártyával lehessen csak vásárolni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá