Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kiöntött a Maros, a folyó elárasztotta a strand egy részét Makónál. (Kiemelt fotónkat és a cikkben található videót június 20-án készítettük.)

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint szombat délben 324 centiméteren volt a vízállás, vasárnap reggelre viszont 316 cm-re apadt. Az előrejelzés szerint ennél magasabb nem lesz a vízállás a következő napokban.

Az 1970-es makói árvíz során 624 centiméteren tetőzött a folyó, az bőven megfelelne a harmadfokú készültségi szintnek (500 cm), viszont a jelenlegi érték nem éri el az elsőfokú készültséget (400 cm). Az árvíz után átlagosan 1-1,5 méterrel magasították meg a Maros gátjait, talapzatukat kiszélesítették. A legmagasabb vízállást 5 évvel később, 1975-ben mérték, az 625 centiméter volt.

Íme az ATIVIZIG előrejelzése:

Még több fotót a Facebook oldalunkra töltöttünk fel:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá