Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Több részletet is nyilvánosságra hozott a 444.hu arról az utasításról, amelyet Müller Cecília országos tiszti főorvos adott ki csütörtökön és amelyről már a Népszava is beszámolt.

A tiszti főorvos ebben azt írja,

„a tervezett egészségügyi beavatkozások esetén a SARS-CoV-2 vírus PCR teszttel történő vizsgálata akkor szükséges és indokolt, ha a beteg az NNK által kiadott eljárásrend szerint COVID-gyanúsnak minősül”.

Vagyis akkor kell elvégezni az úgynevezett PCR tesztet, ha a betegség legjellemzőbb tünetei – a köhögés, láz, nehézlégzés, hirtelen szaglás- és ízlelésvesztés – közül legalább egyet produkál a páciens, vagy ha az elmúlt 14 napban szoros kapcsolatban volt igazoltan fertőzött személlyel, illetve bentlakásos szociális- vagy egészségügyi intézmény lakója vagy dolgozója.

A fertőzés szempontjából magas kockázatúnak minősített beavatkozások esetén sem kell már tesztelni, az aktuális előírás a védőeszközök viselése.

Müller Cecília egyúttal figyelmezteti a kórházakat, hogy amennyiben egy intézményből sok minta érkezik, ott vizsgálatot indítanak. Ennek célja annak kiderítése, hogy nem alakult-e ki góc.

„Amennyiben a vizsgálat eredményeként az kerül megállapításra, hogy a kórház nem az NNK által kiadott aktuális eljárásrend szerint járt el a PCR vizsgálatok megrendelése során, az NKK megteszi a szükséges intézkedéseket és a PCR vizsgálatok költségét a kórházaknak kell megfizetniük”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá