Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A veszélyhelyzet alatti tájékoztatóiban Farkas Éva Erzsébet polgármester arról beszélt, hogy zajlanak az egyeztetések az osztály újranyitásáról, azonban június 18. óta nincs új információ erről. A makói kórháznak június 22-én írtunk ezzel kapcsolatban, választ azóta nem kaptunk.

,,A szülészet-nőgyógyászat visszakerüléséről egyeztetést folytat Farkas Éva és Dr. Kallai Árpád főigazgató” – írtuk többször is a polgármester tájékoztatója alapján, legutóbb június 18-án. Mint az ismert, a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója elrendelte a makói szülészet-nőgyógyászati osztály működésének szüneteltetését, az ultrahang és CTG vizsgálatokat a vizsgálatokat a hódmezővásárhelyi intézményben végzik.

A korlátozások előtti utolsó testületi ülésen a képviselők úgy fogadták el az osztály szüneteltetését, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a működését állítsák vissza.

A makói kórházban júniusban feloldották a látogatási tilalmat és a korábbi látogatási rend is visszaállt. Június 22-én érdeklődtünk a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnál, hogy állnak a tárgyalások, mikor kerülhet vissza az osztály a makói tagkórházba. Válasz azóta sem érkezett, de vélhetően akkor, ha a Szegedről Makóra költöztetett pszichiátriai osztály visszakerül a megyeszékhelyre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares