Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A Magyar Hang szúrta ki, hogy Ambrózy Áron kormánypárti újságíró (Pesti Srácok), aki jobbára antiszemita és gyűlöletkeltő megnyilvánulásokkal hívja fel magára a figyelmet, egy azóta már törölt Facebook-bejegyzésében arról értekezik, hogy több országgyűlési képviselőt is megverne, ha azok nem rendelkeznének mentelmi joggal, és kiesnének a parlamentből. 

Az egyik közülük Brenner Koloman, a parlament alelnökének frissen megválasztott jobbikos képviselő, akit egyébként csak “Bráner Kolompárként” (nem kevés áthallással) és “vágyosztrák seggfejként” emleget.  A másik “megfenyegetett politikus” az LMP országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt, akit  “Horogkeresztes Lóránd”-nak nevezett.

Ambrózy a Facebook-bejegyzés alatti hozzászólásokban még jobban belemelegedett, jelezte olvasóinak, hogy ez nem fenyegetés, hanem ígéret. “Amint kiesik a parlamentből … megkeresem és sz*rt is kipüfölöm belőle” – írta a Pesti Srácok munkatársa az Országgyűlés alelnökére utalva. Igaz, ugyanebben a bejegyzésben Keresztes Lóránt megverésétől mégis visszakozott.

A bejegyzés hozzászólói további ötleteket adtak neki, hogy kit kellene még megvernie: egy kommentelő Jakab Pétert ajánlotta Ambrózy Áron figyelmébe, aki erre azt reagálta: „őt is felírom a listára”. A bejegyzés (részben férfi) hozzászólói még Ambrózy figyelmébe ajánlották Donáth Annát és Cseh Katalint, a Momentum EP-képviselőit, Szabó Tímeát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, valamint „Bernit” is, amely név vélhetőleg a Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt jelenti.

Ambrózy Áron közéleti tevékenysége korábban sem volt mentes a durva megnyilvánulásoktól. Előbb a Hír Tv Keménymag című műsorából távolították el társaival együtt, mivel Jakab Péter Jobbik elnök zsidó származására célozgattak, majd a Demeter Szilárd vezette Petőfi Irodalmi Ügynökség által készített műsorból is távoznia kellett, miután társaival a németek kiirtásán viccelődött.

Emlékezzünk vissza arra a napra, amikor Varga István egykori fideszes országgyűlési képviselő, a KESMA egykori kuratóriumi elnöke azt mondta, hogy

“igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok.”

Varga István nem tévedett, ugyanis az Ambrózy Áron nevezetű újságíró ismét bebizonyította, hogy miért a Fidesz legnagyobb ellensége a saját háztáji médiája.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares