Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egymillió forintos bírságot szabtak ki a korrupcióellenes akcióiról ismert Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőre.

A politikust a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) azért büntette meg, mert álláspontjuk szerint az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtő-kampány során nem adtak megfelelő tájékoztatást az őket támogató személyeknek, és ezért nincs jogalapjuk kezelni azokat az e-mail címeket, amiket a támogatók egyébként a saját kezükkel írtak fel az ívekre.

„Péterfalvi Attila megdolgozik a NAIH-elnöki fizetésért és a szolgálati BMW-ért”

– foglalta össze kritikáját Hadházy egy reagáló Facebook-posztban:

Az egymillió forintos büntetés mellett arra is kötelezték a politikust, hogy törölje a kapcsolattartási adatokat. Ez azonban egyelőre nem fog megtörténni, ugyanis a képviselő közölte, hogy bíróságra viszi az ügyet, mert szerinte nem jogos a büntetés.

„Természetesen a napokban ez ömlik majd a propagandasajtó minden csatornáján, hogy Hadházy törvényt sértett, de nem eszik olyan forrón a kását, mi biztosak vagyunk az igazunkban, találkozunk elnök úrral a bíróságon!”

-írta.

Hadházy emellett vissza is szólt Péterfalvinak, például megkérdezte, hogy az adatvédelmi hatóság elnökét nem zavarja-e a Kubatov-lista létezése és működtetése, vagy az idősek telefonos felhívása és a nekik való ingyenes magazinküldés, illetve az, hogy a nemzeti konzultáción keresztül valójában e-mail-es adatbázist építhetnek ki.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá