Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egyszerűen kitölthető mintabeadványokat tett közzé a honlapján a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet annak érdekében, hogy segítséget nyújthassanak azoknak a hozzátartozóknak és betegeknek, akik az áprilisban elrendelt kórházi ágykiürítések miatt szenvedtek valamilyen sérelmet.

„Hogy a kórházi ágykiürítések problémáját ne lehessen szőnyeg alá söpörni, olyan egyszerűen kitölthető mintabeadványokat osztunk meg, amelyekkel az érintett hozzátartozók panaszt tehetnek az Alapvető Jogok Biztosánál, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.”

– írja közleményében a TASZ.

Emlékezetes, hogy húsvét után a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva összesen 39 ezer kórházi fekvőhely felszabadítását rendelte el, és emiatt súlyos betegeket is hazaküldtek az egészségügyi intézményekből.

Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter azóta többször is visszautasította, hogy az intézkedés miatt bárkinek sérült volna az alapvető ellátáshoz fűződő joga, és tagadta, hogy a hazaküldött betegek közül többeknek is romlott az állapota. Bár a kórházi ágykiürítések ügyében áprilisban ombudsmani vizsgálat is indult, Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa a napokban egy országgyűlési képviselői kérdésre válaszolva azt közölte, hogy az ágyfelszabadítások miatt eddig egyetlen konkrét panasz sem érkezett a hivatalához.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares