Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Emléktáblát avattak vasárnap délelőtt hódmezővásárhelyi ovisok a június 21-én elhunyt Bálint György emlékére.

A falevelet ábrázoló emléktábla, valamint a madárkert megújítása a szülők segítségével valósult meg:

Mint az ismert, Bálint György, azaz Bálint gazda június 21-én hunyt el, 100 esztendős korában. Halálát tüdőgyulladás okozta és koronavírusos volt.

Bozókiné Szabó Ildikó, a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője, a Klímanócskák program vezetője országos megmozdulást szervezett az ország kertészének emlékére. Ennek lényege, hogy az ovisok, kisiskolások fákat, bokrokat vagy bármilyen más növényt ültessenek Bálint gazda emlékére, az ültetésről pedig küldjenek néhány fotót. Annyian csatlakoznak a megmozduláshoz, hogy július 30-ig kitolták a határidőt.

Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares