Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum pályázatot adott be járásszékhelyi múzeumok támogatására. Az önerő nélküli pályázat segítségével kicserélnék a nyílászárókat az Aradi utca 79. szám alatti raktárépületen.

Az intézmény néprajzi gyűjteménye a megye egyik legnagyobb anyaga: a törzsanyag 18.000 darabos, Börcsök Attila különgyűjteménye pedig 10.000 műtárgyat tartalmaz. Az Aradi utcán, az egykori Tamás-malomban a mezőgazdasági-, a bútor- és kerámiagyűjteményt lett felhalmozva, melynek rendezése folyamatos.

Az épület helyi védelem alatt áll, ezért a nyílászáró-cserék a homlokzat megbontása nélkül történnének: a beépítendő részek az eredeti ablakokon belül, az 50 centiméteres fal belső vonalában helyezkedének el. Ezáltal pormentessé válna a raktár és elvégezhető lenne a műtárgyvédelmi kártevő mentesítés, fertőtlenítés. A nem megfelelő raktári felszereltség miatt ezek a feladatok több évtizede elmaradtak – írja az előterjesztés, amit a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen fogadott el a képviselő-testület.

A beadott pályázat 5 millió forint, vissza nem térítendő támogatásról szól.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá