Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón újságírói kérdésre azt mondta, hogy a futballmeccs és a koncertek közti nagy különbség az alkoholfogyasztás.

Továbbra sem lehet 500 fő feletti rendezvényeket tartani Magyarországon. A kormány vizsgálja, hogy augusztus 15. után feloldható-e ez a korlátozás, azonban jó esély van rá, hogy a rendelkezés érvényben marad – mondta el a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Erre utal az is, hogy a kormány lefújta az augusztus 20-i ünnepségeket.

Gulyás azt is hozzátette, ha augusztus végére sem változik a vírushelyzet, akkor a kormány be tud vezetni egy olyan támogatási programot, ami a magyar zeneipart támogatja, így a kormány nyitott arra, hogy a szektort segítse majd az őt ért veszteségek miatt.

Kiemelte,

„van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás, így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek a rendezvényeken”.

Az Index felvetésére, miszerint a sporteseményeken is ritkán tartják a szurkolók a másfél méteres távolságot, Gulyás megismételte, hogy a stadionokban tilos az alkoholfogyasztás és alkoholárusítás, és hozzátette, hogy a meccsekről egy hónapja világos szabályok vannak, emellett a fertőzések száma csökken.

A lap ezután emlékeztetett, hogy öt százalék alatti alkoholt, így például sört lehet inni stadionokban is, mire Gulyás annyit felelt:

„majd azt javasoljuk, hogy az Index szerkesztőségének javaslatára ezt is szüntessék meg.”

Olyat már látott a miniszter, hogy valaki ittas állapotban érkezett focimeccsre, de szerinte testi kontaktus szempontjából egy focimeccs még mindig kevésbé veszélyes, mint egy koncert, mondta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá