Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz, hogy az emberi erőforrások miniszterétől megtudja, támogatja-e a kormány a Jobbik azon javaslatát,hogy a jelenlegi öt, illetve az európai uniós irányelvként meghatározott tíz nap helyett gyermekük születését követően 20 nap szabadság illesse meg az apákat.

A politikus hangsúlyozta, sajnálatos módon hazánk jelenleg egyike azoknak a tagállamoknak, ahol jogalkotó eddig kevésbé támogatta az édesapákat abban, hogy az újszülött gyermekek születésekor több minőségi időt tölthessenek a családjukkal.

“Ennek jelentőségével minden bizonnyal a kormányzat is tisztában van, hiszen a konzultációs kérdőíveket – sok minden más mellett – eddig ez a kérdés is elkerülte”

– írta Potocskáné Kőrösi Anita.

A kérdésre megérkezett a válasz, igaz, nem a humántárcától, hanem az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik államtitkárától. Sőt, a levelet jegyző Schanda Tamás egészen odáig elment, hogy közös(!) irományban válaszolt a jobbikos képviselő mellett Gurmai Zita és Varga László MSZP-s politikusoknak is. (A két szocialista hasonló témájú levelet írt, igaz, a Varga Judit vezette igazságügyi tárcának.)

Schanda – amellett, hogy kiemelte, 2010 óta családbarát kormánya van az országnak – írt a devizahitelekről, a baloldali kormányzásról, a csalási adókedvezményről, a táppénzről, azonban arról nem esett szó, hogy támogatja-e a kormány a Jobbik kezdeményezését.

Annyit rögzített csupán, hogy duplájára emelkedett a szülők pótszabadsága,

“a nagyszülők pedig unoka születésénél 5-5 nap pótszabadságot kapnak”.

Szóval, előbb vizionál a kormány dolgozó nagyszülőket, mint az újszülöttel otthon pihenő apukákat.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares