Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A pénzügyőrök két szerb busz ellenőrzésekor 538 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

Két, egymás után érkező, Szerbiából Németországba tartó autóbuszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és az utasok nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A szúrópróbaszerű ellenőrzésen azonban Böde, a NAV cigaretta- és kábítószer-kereső kutyája mindkét járműnél jelzést adott.

Böde szimata nem csalt, az egyik busz sofőrjének ülése alatti kapcsolószekrényből 146 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Winston, Davidoff) adózatlan cigaretta került elő. Böde a másik járműnél is jelzett, itt a hálófülke oldalkárpitja alatt kialakított rejtekhelyről összesen 392 doboz adózatlan dohányt pakoltak ki a pénzügyőrök.

A több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták. A két ügyben kiszabott, összesen kétmillió forint bírság mellett a pénzügyőrök költségvetési csalás miatt a sofőrökkel szemben feljelentést tettek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá