Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai rendszerét négyszer támadták meg. Úgy tűnik, hogy mostmár hivatalos, hogy ,,házon belül” történt a támadást, hiszen az ügyészség vádat emelt ifj. Rapcsák András, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő (HVSZ) Zrt. korábbi vezetője ellen emiatt.

A 2019. márciusi hackertámadás a teljes informatikai rendszert tönkretette, valamennyi adat eltűnt. Az utolsó teljes körű adatmentés március 15-én történt, ennek visszaállítása több mint egy hetet vett igénybe. Már akkor is lehetett olyanokat hallani, hogy a saját önkormányzati cégüktől jött a támadás, most azonban a polgármester által bemutatott ügyészségi levélből kiderült, hogy vádat emeltek ifj. Rapcsák András ellen a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal elleni hackertámadások ügyében.

Íme a levél:

Ifj. Rapcsák András tavaly ősszel még a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. vezetője volt, de tagadta hogy köze lett volna a támadásokhoz. Hónapokkal ezelőtt így reagált:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares