Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Népszava értesülései szerint a rendőrség igyekszik jelentkezőket toborozni iskolaőrnek, főleg azoknál, akik korábban rendőrként dolgoztak, de korengedményes nyugdíjba mentek.

Nem mindennapi megoldással toborozna embereket iskolaőrnek a rendőrség. Ugyanis a következő hetekben névre szóló levélben keresik meg egykori kollégáikat, amit nem postán küldenek el nekik, hanem a helyi járőrszolgálatok munkatársai kézbesítenek. Egy levél is eljutott a szerkesztőséghez, amelyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hívja fel volt munkatársainak a figyelmét arra, hogy a megyében szeptembertől négy oktatási intézményben lesz iskolaőri szolgálat a rendőrség új állománycsoportjaként.

A Népszava arról érdeklődött az Országos Rendőr-főkapitányságnál, miért a járőröket használják „postásként”, de még nem kapott választ.

Mint arról beszámoltunk, a makói Návay Lajos, a szentesi Zsoldos Ferenc, valamint a szegedi Déri Miksa, Gábor Dénes, József Attila, Krúdy Gyula és Vedres István iskolákban lesz iskolaőrség.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares