Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Felszólítják az állam- és kormányfők tanácsát, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket az uniós költségvetés védelme érdekében.

“Közös állásfoglalást nyújt be az Európai Parlament holnapi, rendkívüli ülésére az öt legnagyobb frakció, köztük a szociáldemokraták és a néppártiak képviselőcsoportja. Ebben az uniós állam- és kormányfők napokban meghozott megegyezésével kapcsolatban rögzítjük a Parlament álláspontját: kifogásolva többek között a stratégiai célokat veszélybe sodró forráscsökkentéseket (például az egészségügy területén) és a zárt ajtók mögött való egyeztetések átláthatatlanságát. Fontos tétel, hogy a közös állásfoglalás a jogállamisággal kapcsolatban rögzíti: az Európai Tanács nem gyengítheti a Parlament és a Bizottság által korábban elfogadott jogállami mechanizmusra tett javaslatát”

– olvasható Ujhelyi István szocialista EP-képviselő Facebook-posztjában.

Az állásfoglalás-tervezet tartalmazza

“a végső kedvezményezettek védelmét, vagyis hogy a jogállamisági mechanizmus nem sértheti a végfelhasználók érdekeit, ami annyit jelent: ha egy adott kormánnyal szemben szankciókat kell alkalmazni, az uniós támogatások ettől még közvetlenül el kell jussanak a polgárokhoz, önkormányzatokhoz, vállalkozásokhoz és civilszervezetekhez.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá