Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Jelentjük túlestünk az első feljelentés nyomán történő hatósági állatorvosi ellenőrzésen – írja a kísérleti projektet nyomon követő racka.blog.hu.

Mint arról beszámoltunk, Hódmezővásárhelyen kísérleti projekt keretében 25-30 fekete rakca juhot vetnek be egy használaton kívüli 4200 m2-es belterületi ingatlan kaszálása során. Kimutatást készítenek a fűkaszálással együtt járó egészségügyi és környezeti ártalmakról is. Ezzel fel kívánják hívni a lakosság figyelmét arra, hogy a fűkaszálás valójában milyen nehéz és mennyi ártalommal járó munka.

A kísérlet még nincs egy hete, hogy elindult, de valaki már feljelentést tett. A racka.blog.hu szerint ,,,minden híresztelés ellenére nem éhezünk (mondjuk ezt nem is értjük, azért vagyunk ott, hogy a finomabbnál finomabb füveket megegyük), nem szomjazunk (mindig van friss vizünk), nyalni is tudunk mit (sótömbökben gondolkodunk, nem fagyiban) és még az a jóság is megadatik, hogy elheverhetünk kérődzni egy fa árnyékában.” Hozzáteszik, a terület legelése ütemtervszerűen zajlik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares