Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Levelet küldött kedden a Fidesz az Európai Néppárt (EEP) tagpártjainak az Index-ügy miatt, hogy elmagyarázza, mi vezetett a legnagyobb magyar független hírportál szerkesztőségének széteséséhez – hivatkozik a hvg.hu a Politicora. 

A levélben a Fidesz arról ír, hogy az Index szerkesztősége egy belső céges ügy miatt esett szét, politikai befolyásolásról pedig egyáltalán nincs szó. Azt is közlik, hogy a magyar ellenzék hamisan feltételezi azt, hogy a kormánynak köze lenne az eseményekhez.

A levélben szóba kerül Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése is, akit a kormány szerint a cég menedzsmentjének döntése miatt rúgtak ki, mert a vezetőség úgy vélte: Dull üzleti titkokat szivárogtatott ki – írta a hvg.hu.

A Fidesz levele szerint a magáncégek szabadon működhetnek Magyarországon, az általuk hozott üzleti döntések pedig csak és kizárólag rájuk tartoznak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares