Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Természetesen az őszi kampányban megígérték a csapadékvíz elvezetők felúíjtását, építését, de az elmúlt hetek viharai megmutatták: gyorsan el tudnak dugulni a város csatornái, sokáig nem lehet elodázni ezeket a munkákat.

A Csipkesor, a Posta-, a Szegedi és Deák Ferenc utca, de még lehetne sorolni, hol volt kisebbfajta árvíz a napokban. Ezt akár ma is begépelhettük volna ebbe a cikkbe, de valójában 2019. június 24-i írásunk is így kezdődött. Tavaly többször is, rövid idő alatt óriási mennyiségű csapadék hullott, amit a város csatornarendszere nem tudott elvezetni. Ezekből is kiemelkedik a Deák Ferenc utcai hálózat, amit az alapjaiból hoztak létre, megújult az egész utca, de mégsem volt képes elvezetni a vizet.

Ezt a fotót 2020. június 10-én, egy kora esti esőzés után készítettük ott:

A makóiak is számtalan fotót töltöttek fel a közösségi oldalra a város különböző helyeiről:

(Fotók: Facebook/Makón élek csoport)

Miután az ellenzéki képviselőjelöltek ősszel felhívták ezekre a figyelmet és belekerült a választási programjukba is, a fideszes jelöltek is elkezdtek ezzel foglalkozni. A választási eredményt ismerjük, de a csatornák állapota azóta szóba sem került, leszámítva kisebb felújításokat, mint például a Justh Gyula és a Nagycsillag utca sarkán:

Farkas Éva Erzsébet polgármester kedden arról számolt be, hogy Csermák Szilvia önkormányzati képviselővel, Versegi Lászlóval, az ATIVIZIG szakaszmérnökével, dr. Bakos Tamás aljegyzővel és Zsámboki Zsolt műszaki csoportvezetővel megtekintették a Jángori csatornát és a Honvéd szivattyúház telephelyét.

Annak érdekében, hogy javítsuk Honvéd városrész megfelelő csapadékvíz elvezetését, az ATIVIZIG szakemberei a Jángori csatorna tisztítását végzik el az elkövetkezendő két hétben, önkormányzatunk pedig a szivattyúház megbízható és üzembiztos működése érdekében karbantartási munkálatokat folytat a telephelyen. Továbbra is tisztelettel kérjük minden polgártársunkat, hogy tartsák tisztán az ingatlanjaik előtt húzódó csapadékvíz elvezető csatornákat, megelőzve ezzel azok eltömődését.

– fogalmazott a polgármester.

Egy szakértői elemzés már 2015-ben (!) felhívta a figyelmet a makói csapadékvíz csatornák állapotára és a felújítás szükségességére. Ennek ellenére tavaly és idén is váratlanul érte a vihar a várost.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares