Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Augusztus 15-e után is maradnak az érvényben lévő korlátozások, azaz elmarad a SZIN és a Deja Vu is.

Hetek óta lebegtette a kormány, mi lesz augusztus 15-e után az 500 fő feletti rendezvényekkel. A mai Kormányinfón kiderült: mivel a környező országokban mindenhol növekszik az aktív esetek száma, ezért hiába stabil nálunk egyelőre a helyzet, a kormány úgy döntött,

Augusztus 15. után sem engedélyezik az 500 fő feletti koncertek és fesztiválok megtartását.

“A kormány úgy ítéli meg, hogy a hatályban lévő szabályokon való változtatás kockázatos, ezért fenntartjuk a jelenlegi változásokat a zenés rendezvényekkel kapcsolatban”

– fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve: egyelőre szeptemberig látnak előre, azt nem tudja megmondani, utána mi lesz.

Ugyanakkor a nehéz helyzetbe került zenészszakma kompenzálására 5,3 milliárd forintos támogatási keretet különítettek el, ebből a tervek szerint garázskoncert-sorozatot indítanak. Neves producerek bevonásával döntenek majd a résztvevők köréről, ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálja.

A részleteket a napokban jelentik majd be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares