Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője bejelentette, pártja Biztonságos Balatont! címmel aláírásgyűjtésbe kezdett, emellett vasárnap délutánig 48 órás éhségsztrájkot folytat a balatoni település obszervatóriumának megmentéséért, mivel éppen azon a telken akarnak egy ötszintes apartmanházat felhúzni, ahol a viharjelző működik.

A jobbikos politikussal interjút készített az Alfahír. Elmondta, az 1957 óta működő viharjelző-megállapító rendszer szerepe az időjárás figyelése, illetve meteorológiai jelzések adása, amelynek nem csak a Balaton partján van jelentősége, az egész balatoni szélcsatorna nyomonkövetése is fontos feladata.

A Balaton partján hirtelen feltámadó szeleknek óriási szerepük van, szakemberek szerint amennyiben felépül az apartman, a szelek irányai megváltoznak. Természetesen a beruházó különböző hatástanulmányokra hivatkozva ennek az ellenkezőjét állítja. A kormányhivatal adta ki a hatályos építési engedélyt, így egyedül csak az állam akadályozhatná meg az építkezést olyan módon, ha a kisajátítás intézményét alkalmazná.

A Jobbik képviselőjének élő Facebook videóját ide kattintva lehet követni.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares