Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról az elsők között beszámoltunk, a Csongrád Megyei Egészségügy Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményben a vizsgálat díja 96.460 forint mintavételenként. A szolgáltatók maguk dönthetik el, milyen áron dolgoznak, de a kormány ajánlása mindenesetre 30 ezer forint és a legtöbb helyen nagyjából ennyiért is végzik a tesztet.

Az ATV felkereste a kórházat, ahol közölték, hogy náluk 96 460 Ft-ba kerül a vizsgálat, míg egy szegedi laborban például 30 ezerért lehet hozzájutni. Az érintett kórházak, illetve a kormány sem válaszolt arra a kérdésre, hogy szerintük normális-e ekkora összeget elkérni egy tesztért.

A Jobbik nemrégiben felszólította a kormányt, hogy tegye ingyenessé a teszteléseket a külföldről hazaérkező magyarok számára, hiszen ezek alapvetően is az ő adóforintjaikból lettek vásárolva.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares