Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Három nem létező névvel és e-mail címmel is kitöltöttük a nemzeti konzultációt online. Ennyire vehető komolyan a kormány kérdőíve.

Makói Fideszes – ezzel a névvel töltöttük ki a nemzetinek mondott konzultációt Interneten. A hozzátartozó e-mail cím kitalált volt, maga a kitöltés pedig 1 percet vett igénybe. Ezt követően beküldtük Makói-Nagyon Fideszes néven is, egy másik nem létező e-mail címmel. Ezt is elfogadta a rendszer. Megpróbáltuk újra a Makói Fideszes névvel, ám visszajelzés érkezett arról, hogy már kitöltöttük a kérdőívet. Ezzel a névvel, de egy másik kitalált e-mail címmel újra sikerült kitölteni és beküldeni.

Az adatkezelési tájékoztató szerint ,,a konzultáció interneten keresztül történő kitöltésére minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár jogosult, a kérdőív kitöltése e-mail-címes hitelesítéshez kötött.”

A valóságban azonban nem történt meg a hitelesítés, bármilyen e-mail címet elfogad a rendszer, még az sem lényeges, hogy létező, működő e-mail cím legyen. A hamis kitöltéseket ki lehetne zárni, ha az e-mail címre érkezne egy hitelesítő üzenet egy érvényesítő linkkel.

Megállapíthatjuk, hogy a nemzeti konzultáció Interneten való kitöltése semmiféle hitelesítést nem igényel, akárhányszor ki lehet tölteni, az e-mail címhez pedig nem létező cím is beírható.

Egyébként augusztus 15-ig lehet kitölteni online és papír alapon, vagy leadhatjuk valamelyik ellenzéki pártnál.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá