Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Besétált a kiállítóterembe, majd hátizsákjában egy szoborral távozott onnan egy 43 éves helybeli férfi Hódmezővásárhelyen. A rendőrök néhány órán belül elfogták a gyanúsítottat.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. augusztus 13-án valamivel 11 óra előtt sétált be a belvárosban lévő épület egyik kiállítótermébe. Amikor megbizonyosodott arról, hogy senki sem figyeli, az egyik állványról leemelt egy szobrot, és a hátitáskájába rejtette azt. Ezt követően sietősen távozott. Az elkövető zavart viselkedése feltűnt az egyik alkalmazottnak, aki körbenézett a kiállításon, és észrevette a bronzszobor hiányát. A nő haladéktalanul értesítette a rendőrséget.

A terület körzeti megbízottjai adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként két órán belül megállapították a gyanúsított személyazonosságát, akit a városban elfogtak, ezt követően a rendőrkapitányságra előállítottak. Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A megtartott kutatás során a rendőrök lefoglalták a műalkotást, amit visszaadtak a tulajdonosnak.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá