Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szigorúbb szabályok lesznek a koronavírus-járvánnyal összefüggésben szeptember elsejétől – jelentette be a rendhagyó módon szerdán délután megtartott kormányinfón Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyelőre csak annyit mondott: arra kérnek mindenkit, hogy szeptember elseje után külföldi nyaralást ne szervezzen. Akinek van már foglalása, az lehetőség szerint mondja le, a vis major szerinti szabályok ebben segíteni fogják. Egy kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy a kérés kifejezetten a nyaralásra vonatkozik, vagy üzleti utakra például nem.

Az új, konkrét szabályokat jövő héten fogják bejelenteni. Így egyelőre azt sem tudni, pontosan mi vár azokra, akik mégis elutaznak vagy csak a nyaralásuk szeptember elseje után ér véget. A miniszter azt leszögezte, hogy magyar állampolgár mindenképpen hazajöhet majd, de a karantént „minimum a jelenlegi körülmények között be kell tartani”.

Gulyás Gergely többször is hangsúlyozta, hogy a legfontosabb most ugyanis az, hogy az iskola és az oktatás rendben elindulhasson.

Az iskolakezdéssel kapcsolatban a főpolgármester közben újra előállt azzal az ötletével, hogy a 14 évesnél idősebbek esetében ne reggel 8 órakor, hanem valamivel később kezdődjön az oktatás. Ezt azzal indokolta, hogy ennek a korosztálynak a többsége önállóan közlekedik a városban és 60 százalékuk a közösségi közlekedés járműveit használja. Amennyiben 8 óra helyett fél 9-re vagy 9-re járnának, azzal reggelente jobban eloszlana a teher a közösségi közlekedésen, csökkenne a zsúfoltság a járműveken, ami nem csak kellemesebbé tenné az utazást, de lehetőséget is biztosítana a védőtávolság betartására. Gulyás a csúsztatott iskolakezdés gondolatára annyit válaszolt: közös cél, hogy a legjobb járványügyi megoldásokat találják meg.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy Európában a helyzet általánosságban romlik, a legtöbb esetben pedig az okozza a megbetegedést, ha külföldről hozzák be a vírust. A miniszter egyúttal bejelentette azt is, hogy Norvégia a korábbi sárga besorolásúból zöld besorolású országgá vált.

(magyarhang.org)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares