Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Az augusztus 20-i ünnepi díszközgyűlésen nem feledkeztek meg az egyenruhásokról sem.

“Az Év Rendőre” díjban részesült Mátrai Dániel rendőr főtörzsőrmester.

Mátrai Dániel főtörzsőrmester a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állományában 2010. március 30-án kezdte hivatásos rendőri szolgálatát, mint határrendész, 2011. december 1-jén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Migrációs Osztály állományába járőrként került kinevezésre, majd 2014. szeptember 1-jétől járőrvezető. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon járőrvezetőként 2017. október 1-jén kezdte meg szolgálatát, ezt követően körzeti megbízotti feladatokkal 2017. november 1-jétől került előbb megbízásra, majd kinevezésre. Munkáját mindig hibátlan minőségben, szakszerűen végzi, munkatársaival és feletteseivel kapcsolata egyaránt harmonikus, a kapott utasításoknak maradéktalanul eleget tesz. A parancsnokai által rábízott feladatokat legjobb tudása szerint hajtja végre, mely az általa foganatosított intézkedések hatékonyságához nagymértékben hozzájárul. Kiemelkedő emberismerete révén kialakított társadalmi kapcsolatainak köszönhetően hatékonyan, eredményesen segíti a bűnügyi szolgálati ág munkáját a felderítés területén. A bűnügyi szakterület iránti érzékenysége a bűnelkövetők felkutatása, elfogása kapcsán is tetten érhető. Munkatársaihoz mérten az általa foganatosított személyes szabadságot korlátozó intézkedések (elfogások, előállítások) száma átlagon felülinek mondható.

“Az Év Mentőse” elismerésben részesült Bitó Zoltán mentőszakápoló.

Bitó Zoltán 2013. szeptemberében, fiatalon került a vásárhelyi mentők csapatába. A Bitó család második generációját képviseli a helyi mentők közösségében, édesapja nyugdíjas gépkocsivezető. A mentőápolói, majd mentőszakápolói képzettség megszerzését követően sikeres vizsgát tett az emelt szintű légútbiztosítási eljárásokból, majd a gyógyszerkompetencia-licenc vizsgát is kiváló eredménnyel teljesítette. Képességeinek köszönhetően hamar tagja lett a nagyobb szakmai kihívást jelentő esetkocsi-szolgálat csoportjának, ahol felettesei egyöntetű véleménye szerint is kiválóan teljesít. Szakmai tudása figyelemre méltó, 2019-ben az Országos Mentőversenyen dobogós helyezést ért el gépkocsivezető bajtársával alkotott csapatuk. A magas szintű mentőmunka mellett jelenleg a Gál Ferenc Egyetem Egészség – és Szociális Tudományi Karán Diplomás ápoló szakon folytat tanulmányokat.

Követendő példaként szolgál valamennyi munkatársának kiolthatatlan tudásvágyával, önképzés iránti igényével. Hivatásának sokszor szabadidejét feláldozva tesz eleget, elkötelezett az elsősegélynyújtás népszerűsítése iránt. Az új dolgozók belépésekor mentori feladatokat lát el, a kivonuló állomány továbbképzéseinek delegált oktatója. Munkaköri feladatain túl fontos logisztikai tevékenységet is folytat. A betegekkel és a bajtársakkal szemben tisztelettudó, mindenkivel megtalálja a közös hangot. Aktív szerepet vállal a Mentőszolgálat szabadidős programjaiban is, hobbija a főzés, a néhány éve megrendezett fővárosi Országos Mentőnapon a szakmai zsűri különdíját nyerte el.

„Az Év Tűzoltója” díjban részesült Nagy Zoltán törzszászlós.

Nagy Zoltán törzszászlós 2002. 10.01. óta teljesít szolgálatot a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. A felszerelése óta eltelt időben betöltött beosztásaiban mindvégig kiemelkedő és példaértékű munkát végzett. Hivatástudata, szakmai hozzáértése és kiválóan alkalmas minősítése alapján vált hivatottá jelenlegi szerparancsnoki beosztásának betöltésére. Segítőkészsége, elkötelezettsége és odaadása példaértékű. Elméleti és gyakorlati ismeretei, precízsége, pontossága, szakmai teljesítménye, a testület iránti lojalitása, elöljáróival, társaival és beosztottaival való kapcsolata jó példát mutat az állomány minden tagjának. Fess megjelenése, fegyelmezettsége, határozottsága, hozzáértése és kiváló kapcsolatteremtő képessége nemcsak munkatársai körében teszik elismertté, de a szervezettel kapcsolatba kerülő állampolgárok is nagy tisztelettel tekintenek rá. Alkalmasságát, bátorságát és rátermettségét számos jelentős káresetnél bizonyította. Az elmúlt 18 évben végzett kiemelkedő szakmai munkáját több alkalommal városparancsnoki jutalommal, 3 alkalommal soron kívüli előléptetéssel ismerték el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá