Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Idén szervezték volna a 16. borfesztivált Hódmezővásárhelyen, ám ez a pandémia miatt elmaradt. Borversenyt viszont tartottak, idén 10. alkalommal. 13 borászat 41 tételét zsűrizték – derül ki az önkormányzat közléséből.

A hosszas mérlegelés után 2020-ban Vásárhely bora a “LILLA Carmenére”, Maul Zsolt Villányi pincészetéből származó 2018-as száraz vörösbora lett.

Legszebb Fehér: Koch Selection Frisch Cserszegi Fűszeres – Koch Borászat KFT – 2019-es száraz fehér dűlőválogatásból származó bor

Legszebb Rozé: Pécsi Trend Rosé – Fehérváry Szőlőbirtok 2019 száraz

Legszebb Vörös: Cabernet Sauvignon – Polgárbor KFT – 2018 száraz

Legszebb Pezsgő – Chardonnay Brut Pezsgő – Mezei Mihály pezsgője

A társadalmi különdíjat egy Merlot kapta, a szekszárdi Hetényi Picészet 2016-os száraz vörösbora.

A versenyben 19 fehér, 8 rozé, 11 vörösbor és 3 pezsgő vett részt, a szakmai zsűri összesen 10 aranyérmet, 30 ezüstöt és 1 bronzérmet osztott ki. A nyertes borok palackját ezentúl egy matrica díszíti majd, hogy a fogyasztók könnyebben megtalálják őket a bőséges kínálatban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares