Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Miközben Novák Előd sorra szedi le a szivárványos zászlókat az önkormányzatok épületeiről, a Momentum a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László által vezetett önkormányzatra kitűzte a jelképet.

– A Toroczkai László által vezetett Ásotthalom hivatala is megkapta a megfelelő dekorációját a Pride hétre: a Momentum és a TizenX aktivistái a hétvégén egy kézzel készített szivárványos zászlót helyeztek ki az önkormányzatra – közölte hétfőn délelőtt a Momentum. Mint írták, egy olyan helynek szeretnék látni Magyarországot és városait, ahol nem a gyűlölet kovácsol közösségeket, hanem a másik ember segítése és elfogadása. Ezért szerintük a szivárványos zászló el kell hogy férjen a magyar, az EU-s és a székely zászló mellett is.

A dolog azért is pikáns, hiszen éppen a Mi Hazánk alelnöke Novák Előd volt az, aki az elmúlt napokban több ellenzéki vezetésű önkormányzatról is levette a szivárványos zászlót. Ráadásul ismert, hogy a Jobbikból kivált, több kérdésben szélsőséges álláspontot képviselő párt ellenzi a Pride-ot.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a történtek után azt közölte: „antidemokratikus, törvénytelen, de egyúttal gyáva tett volt a Momentum ásotthalmi akciója, éppen olyan, mint a paramilitáris alakulataik, az Antifák randalírozásai a nyugati nagyvárosokban”. Megfogalmazása szerint a „sátáni LMBTQP+ csoport” jelképét ugyanis mindössze egy fotó erejéig tették ki hétvégén, amikor a polgármesteri hivatal zárva volt, így hétfőn már nem volt mit „eltakarítani”.

Mint írta, Ásotthalmon a Mi Hazánk zászlója sincs kint a polgármesteri hivatal épületén, polgármesterként ugyanis nem egy csoportot, szervezetet, hanem a település több ezer lakóját képviseli. Szerinte ugyanígy nincs semmi keresnivalója az „egyre agresszívebb, a saját betegségüket, mindenféle szexuális devianciát immáron közintézményeken, illetve az óvodákban és iskolákban is terjeszteni szándékozó, törpe kisebbség szimbólumának se”.

Egyúttal közölte azt is, hogy garázdaság miatt feljelentést tesznek, illetve jegyzőjük szabálysértési eljárást indít a tettesekkel szemben. Már zajlik a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares