Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A vállalkozó október elsejétől kapott hozzájárulást az önkormányzattól – derült ki a keddi testületi ülésen. A mocskolódó választási kampány ellenére nyugodt mederben zajlott az ülés, amin nézőként részt vett Csanádi Ferenc, független polgármesterjelölt is.

Szirbik Imre polgármesteri tájékoztatójánál kérésként elhangzott, hogy a sportparknál és a játszótérnél egyre többen vannak, ami örömteli, viszont nincs nyilvános WC. Elhangzott az is, hogy a kiszombori származású Papp Máté, egy helyileg védett épület kulturális célú hasznosításáról szóló levelét nem vette hivatalos beadványnak az ügyvivő polgármester, ezért nem válaszolt rá.

A testület támogatta Vörös Ádám őrsparancsnoki kinevezését és kiderült az is, hogy a régi víztorony bontása a járvány miatt csúszott, így az internetszolgáltató továbbra is használja.

Kőszegi Csaba vállalkozó büfékocsiból nyit lángosozót az orvosi rendelő melletti parkolónál. 4-10 óra között lesz nyitva, a kocsi pedig állandóan ott lesz, kivéve, ha szűrőbusz, vagy kormányablakbusz érkezik a településre. A testület hozzájárult, hogy használhassa a területet október elsejétől, egy éven keresztül, 30 ezer forint+áfa/hó díjért.

Egy önkormányzati, nevezhető szükséglakásnak a felújításáról árajanlátot kér az önkormányzat. Szekeres Krisztián képviselő, a Pénzügyi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozat-nyilvántartó és Ellenőrző Bizottság elnöke kifejtette, hogy a járvány ellenére rendben van a 2020. évi költségvetés első félévi helyzete.

Az Egyebeknél Bajnóczi János és Endrész Erzsébet a Klárafalva felé tartó kerékpárútról érdeklődött, nagy lakossági igény van rá. Szirbik Imre úgy véli, a három érintett önkormányzat összefogására lenne szükség, hogy megépülhessen.

Az ülést élőben közvetítettük, fej, vagy fülhallgató használata ajánlott:

Testületi ülés Kiszomboron

Közzétette: Csípős – 2020. augusztus 25., kedd

Testületi ülés Kiszomboron 2. rész

Közzétette: Csípős – 2020. augusztus 25., kedd

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares