Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Minden jogszabályt betart, a munka és a magánélet pedig nem keveredik – lényegében csak erről beszélt Szijjártó Péter, amikor a luxusjachtozásáról kérdezték újságírók. Az igazán fontos kérdések elől azonban rendre kitért.

Most először szólalt meg a luxusjachtozás miatt kirobbant botrány után Szijjártó Péter. Az Átlátszó számolt be róla, hogy a külügyminiszter nemrég azon a Szíjj László máltai offshore cége tulajdonában álló Lady MRD nevű luxusjachton időzött, amelyet a Nemzeti Együttműködés Rendszerében otthonosan mozgó személyek többször használtak az elmúlt években.

A tárcavezető kedden délelőtt egy útszakasz átadására érkezett, a helyszínre özönlött újságírók előtt azonban az elmúlt napokat uraló témáról is beszélt. A HVG.hu élő videóban közvetítette a miniszter szavait.

Szijjártó Péter arról beszélt, hogy az élete csaknem száz százalékáról a nyilvánosság mindent tud, az lényegében egy nyitott könyv. Ez pedig azért van így, mert az élete nagy részét a munka teszi ki, amiről eddig is és ezután is részletesen beszámolt. Van ugyanakkor – ahogy fogalmazott – egy nagyon pici része az életének, amiről eddig sem és ezután sem közöl információkat, ez pedig a család vagyis a magánélet. Márpedig egy családi vakáció gyerekekkel, a feleségével és a barátaikkal a magánélet része.

A külügyminiszter emellett arról beszélt még, hogy a jogszabályokat minden körülmények között tiszteletben tartja, a közéletben és a magánéletben is. Ráadásul éles határvonal húzódik elmondása szerint a köz- és a magánélet között, vagyis egyiknek sincs befolyása a másikra.

A felháborodás alapját szolgáló részekre ugyanakkor Szijjártó Péter egyetlen alkalommal sem adott választ, hiába próbálták többen is többféleképpen kérdezni. Így nem derült ki, hogy fizetett-e a luxusjachtozásért vagy sem, ahogyan arra sem válaszolt, hogy mit tesz akkor, ha Szíjj László kér cserébe valamit. Azt sem árulta el, milyen kapcsolatban van a közbeszerzéseken gyakran nyertes vállalkozóval. Csak azt ismételgette, hogy ő a jogszabályokat tiszteletben tartja, a magánéletet és a közéleti tevékenységét pedig elválasztja.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares