Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén tavasszal a rendőrségre betelefonálva fenyegetőzött az egészségügyben dolgozók és családjuk kiirtásával – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. május 6-án este 9 órakor telefonált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére. A hívást fogadó ügyeletessel közölte, hogy bemegy és megöli az orvosokat és a mentőket, valamint meg is fojtja őket, mert egészségügyi problémáján nem segítettek. Közölte azt is, hogy két éve jár már a sürgősségi betegellátó osztályra, de a háziorvosa sem akar rajta segíteni, ezért évek óta szenved, teljesen ki van idegileg. Állította, hogy ő rendőr, ebből adódóan fegyvere van, azzal fenyegetett, hogy szétlövi az orvosokat családjukkal együtt, illetve trágár kifejezéseket is használt. A hívást fogadó ügyeletes próbálta a telefonban nyugtatni a férfit, de a vonal hirtelen megszakadt. Másnap hajnalra a szegedi rendőrök a hívót beazonosították és elfogták.

A vádlott magatartásával a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állított, illetőleg azt a látszatot keltette, hogy közveszély bekövetkezése fenyeget.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettének elkövetésével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares