Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Most épp az a baj, hogy az energetikai megfeleléshez megújuló energiát kell betervezni, azaz módosítani kell a kiviteli terveket. Az újvárosi közösségi épület helyén két éve egy nagy zöld terület van. (A kiemelt fotó 2019. július 27-én készült.)

Az újvárosi kézilabda munkacsarnok először 2017 nyarán került szóba. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány programjának köszönhetően 60 településen épül hasonló, ebből az egyik Makón. Emlékezetes: a Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig már 50 millió forintba került.

A szerdai testületi ülés egyik anyagából kiderül: mivel állami magasépítési beruházásról van szó, többe került, mint 700 millió forint és megvalósítás közbeszerzési eljárás 2019. január 1. előtt nem indul el, a beruházás a Beruházási Ügynökséghez kerül, melynek operatív feladatait a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) látja el.

A BMSK a közbeszerzési kiírást 2020. február 25-én visszavonta azzal a tájékoztatással, hogy a kiviteli tervek módosítása szükséges, ugyanis az energetikai megfeleléshez megújuló energia betervezése szükséges.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares