Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Országgyűlés Mentelmi Bizottságához fordul Szijjártó Péter „korrupciós botrányának ügyében” Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke.

Közölte: a szerdai nap folyamán levélben fordult Dr. Hargitai Jánoshoz, a Mentelmi Bizottság elnökéhez, amelyben arra kérte, hogy

a bizottság Szijjártó Péterrel szemben folytasson le vagyonnyilatkozat-tételi eljárást.

Stummer szerint erre azért van szükség, mert a minisztert Szíjj László, a közbeszerzéseket sorra elnyerő Duna Aszfalt tulajdonosának Lady MRD nevű hajóján fotózták le nyaralás közben.

A luxuskormány még válság idején is urizál. A GDP a béka feneke alatt, az infláció az egekben, közben pedig a kormánygép…

Közzétette: Stummer János – 2020. augusztus 26., szerda

Ugyanakkor –mutat rá a jobbikos politikus- nyilvános adatbázisok alapján a hasonló jachtok bérleti díja, amilyenen a miniszter és családja nyaralt, napi tízmillió forint körül van, Szijjártó Péter azonban valószínűleg nem fizetett érte: a luxusjacht kategóriája „pleasure craft”, ami a máltai szabályozás alapján azt jelenti, hogy nem bérbeadható, azt kizárólag csak a tulajdonosa és az ő vendégei használhatják, s ha fizetnie is kellett volna, bevallott jövedelméből egyébként sem tudta volna kigazdálkodni egy ilyen luxusnyaralás árát – fogalmazott Stummer.

Ezek mellett a körülmények mellett az ügyre egyetlen értelmes magyarázat van: Szijjártó Péter ezt a sokmilliós utat ajándékba kapta.

Ezzel viszont az a gond, hogy az Országgyűlésről szóló 2012-es törvény egyértelműen fogalmaz: a képviselő képviselői megbízatásával összefüggésben nem fogadhat el olyan ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely a képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét meghaladja. Utóbbi összeg viszont jóval kevesebb, mint a szóban forgó, valószínűleg ajándékként elfogadott nyaralás ára volt – hívta fel a figyelmet az ellenzéki politikus.

„A miniszter a mai napig nem adott semmilyen magyarázatot arról, hogy miből fizette az utazást, amelyet a fent részletezett okok miatt nem tudott volna magának megengedni, illetve, hogy fogadott-e el ajándékot ezzel kapcsolatban.”

– közölte Stummer János, hozzátéve, Dr. Hargitai János nyilván tisztában van azzal, hogy egy ilyen esetben az általa elnökölt bizottságnak joga és kötelessége is lefolytatni az ilyenkor szükséges vizsgálatot.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá