Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az ügyészség az „eljárás meghiúsításának, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye” miatt döntött úgy, meghosszabbítja Joób Mártonnak és társainak letartóztatását. (Fotó: Joób Márton hivatalos Facebook-oldala)

További három hónappal hosszabbították meg a közel 250 millió forintos áfacsalással vádolt szegedi önkormányzati képviselő, Joób Márton és hét társa letartóztatását – értesült a Magyar Hang. Információikat Szanka Ferenc, Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője is megerősítette. Mint írta, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően nyolc gyanúsított letartóztatását hosszabbította meg három hónappal, azaz november 30-ig. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, a végzések nem véglegesek, azokkal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezéssel élhetnek.

Hogy miért volt szükség a letartóztatások meghosszabbítására, arra úgy válaszolt: „az ügyészség személyenként eltérő okok miatt, jellemzően az eljárás meghiúsításának valamint a szökés, elrejtőzés veszélyének okán indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását”.

Mint Szanka Ferenc írta, a letartóztatás további meghosszabbítása változatlan okok mellett vagy új okok felmerülése miatt is lehetséges, ahogyan annak megszüntetése vagy enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása is. – A letartóztatás a vádemelést megelőzően az elrendeléstől számított egy évig alkalmanként három hónappal, azt követően két hónappal hosszabbítható meg – közölte a szóvivő hozzátéve, a vádemelést követően elrendelt vagy fent tartott letartóztatás pedig az ügydöntő határozat kihirdetéséig tarthat.

Joóbék a gyanú szerint fiktív számlázással közel 250 milliós hátrányt okoztak a költségvetésnek. Ugyanis egy szórólap terjesztéssel foglalkozó gazdasági társaságuk 2013. és 2017. között valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadhatott be olyan cégektől, amik fiktív számlák kiállítására jöttek létre.

A nagycsaládos – tizenegy gyermekes – Joób egyébként az MSZP-ből már kilépett szegedi polgármester, Botka László bizalmasaként van számon tartva, ugyanakkor a szegedi önkormányzat jelezte, megdöbbenve értesültek az ügyéről, amiről semmilyen ismeretük nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá