Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nem tartják meg az évnyitót a Szegedi Tudományegyetemen, mert az egyik rektorhelyettes koronavírustesztje pozitív lett. 

Pozitív lett a Szegedi Tudományegyetem egyik rektorhelyettesének koronavírustesztje – közölte az egyetem sajtóosztálya. Mint írták, az egyetem működése zavartalan, a szűréseket és az eljárásrendet a Nemzeti Népegészségügyi Központ iránymutatásai alapján végzik.

Az Egyetem működésében a lehető legkisebb kockázatot kívánjuk vállalni, a kontaktok számát úgy csökkentjük, hogy az az alapműködést, azaz az oktatást és a gyógyítást ne befolyásolja”

– fogalmaztak.

A következő időszak nyilvános eseményeit – így a szeptember elsejére tervezett tanévkezdő sajtótájékoztatót és a szeptember 5-i tanévnyitó ünnepséget – nem tartják meg.

Tavaszi olaszországi útján Rovó László, az egyetem rektora, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is megfertőződött a koronavírussal, s így műtött is. Emiatt a Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága eljárást indított vele szemben, amit elfogultság miatt végül a Győr-Moson-Sopron Megyei területi szervezet folytatott le. A vizsgálat szerint Rovó szabályosan és felelősen járt el, amikor észak-olaszországi útja után beállt műteni, és ezzel nem veszélyeztetett senkit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares