Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Rendkívüli segítségre van szüksége a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének. Mint oly sok másik civil szervezet, körülbelül másfél hónap múlva kapják meg a 2019. évi adó 1%-os felajánlásokat. Azt, hogy ez mekkora összeg még nem tudják, így költségvetést sem tudnak készíteni, fogalmuk sincsen, hogy folytatni tudják-e a munkájukat vagy változásokat kell eszközölniük – írja közleményében az egyesület.

Annyit azonban biztosan tudnak az állatvédők, hogy a szeptemberi hónapban 200 ezer forintot kell összegyűjteni ahhoz, hogy az eddig megszokott jó színvonalon láthassák el a mentett védenceiket, fizethessék a közüzemi számláikat, állatorvosaikat. Mint mindig, most is a civil, jólelkű állatbarátok segítségét kérik, esetleg cégek jelentkezését, támogatását.

Az egyesület családias légkört biztosít a mini menhelyén a gondozott állatok számára, mindent megpróbálnak megadni mindaddig, ameddig egy végleges, felelős gazdi nem jelentkezik értük.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az elmúlt hetekben folyamatosan utcai cicákat is ivartalaníttattak Hódmezővásárhelyen, sokukat élvefogó csapda segítségével tudták csak megfogni, ami nem könnyű, de muszáj, hiszen rengeteg az utcán született szaporulat. Ezeket a cicákat az ivartalanítást követően lábadoztatják, majd visszakerülnek eredeti élőhelyükre, ám már szaporodni nem fognak, sokkal egészségesebbek, szebbek és erősebbek lesznek, ellenálóbb a szervezetük több betegséggel szemben is.

Az elnök hozzátette, legutóbb Totó, Pipi, Boci és Teddy cicusaik is átestek az ivartalanításon, akik most érték el azt a kort, hogy műthetővé váltak. Jelenleg az egyesület gondozásában minden állat ivartalan, amire büszkék, hiszen egy állatvédőnek ez rendkívül fontos. A műtéti költségek magasak, bár az együttműködő állatorvosok is elismerik és támogatják a misszót, de még így is nehezen tudják kifizetni a több tízezer forintos beavatkozásokat.

Aki segíteni szeretne az egyesületnek, az a 10700158-67637539-51100005-ös (CIB Bank) számlaszámra juttathatja el adományát vagy a hmvhelyiallatvedok@gmail.com PayPal címre. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu email címen keresztül kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares