Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Kálvin utcai orvosi rendelő és gyógyszertár építése jelenleg 75%-os készültségi fokon áll számolt be a jó hírről Farkas Éva Erzsébet polgármester. Bejegyzéséből az is kiderül, hogy a Tulipán utcai rendelő felújítása pedig két héten belül befejeződik. (Képek: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala.)

Mint arról beszámoltunk, a rendelő ügye 2016 óta húzódik, például a bontási közbeszerzést négyszer kellett kiírni. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés is döcögősen indult, első körben mind a három cég ajánlata érvénytelen lett. Később már csak a makói M-Color pályázott és nyert is. Az építést 328 millió forintért végzik és 2020. december 31-ig kell készre jelenteniük.

Korábban a DK makói szervezete aláírást gyűjtött a rendelő újjáépítéséért – szerintük az ő sikerük az építkezés, míg a városvezetés tagadja ezt.

A város a saját költségvetéséből biztosítja az újraépítés forrását.

A Tulipán utcai rendelőt 12,5 millió forintból, szintén saját forrásból újítja fel a város. Bár az önkormányzat beadott egy pályázatot a felújításra, melyet a helyi önkormányzatokért felelős miniszter hirdetett meg, azt elutasították.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá