Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

„Magyarország pont olyan, mint egy ZS kategóriás katasztrófa film, szakértők hada javasol ésszerű döntéseket, de ezt az EMMI jobban tudja, kiegészítve az Operett Törzzsel. Pontosan így volt ez a maszkhasználat kezdetén is, és a jelek szerint most is” – háborog Kunetz Zsombor orvos és egészségügyi szakértő a közösségi oldalán.

Az egyik kormánypárti lap ugyanis arról ír, hogy „értelmetlen lenne a pedagógusok szúrópróbaszerű koronavírus-tesztelése…Egy PCR-tesztnek nincs szavatossági ideje, aki egy adott időpillanatban negatív, a mintavételt követően bármikor megfertőződhet…a PCR-tesztnek akkor van értelme, ha az érintett tüneteket mutat, illetve szoros kontaktja egy már fertőzött betegnek”.

A szakértő ezt az állítást illetve gondolatmenetet ostobának tartja. Szerinte a magyar védekezésnél sokkal jobban teljesítő országok ezt pont ellenkezőképpen látják. Csakúgy mint számos magyar szakértő, köztük Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, aki szerint kell és hasznos lenne a szűrés. Amennyiben igaz lenne, hogy nincs értelme a tesztelésnek, akkor

„annak a nagy vizsgálatnak sem volt az EMMI szerint semmi értelme, amit négy orvos egyetem végzett, és ahol legalább valami fogalmunk alakult ki arról, hogy hány fertőzött lehet az országban. De ugyanígy semmiféle értelme nem volt a piros országokból hazajövők szűrésének stb…”

– folytatja Kunetz. Mint hozzáteszi, nem először fogalmaz meg az EMMI szerinte szakmaiatlan és józan ésszel nézve is ostoba megállapításokat.

Magyarország pont olyan, mint egy ZS kategóriás katasztrófa film, szakértők hada javasol ésszerű döntéseket, de ezt az…

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2020. szeptember 3., csütörtök

Ráadásul a közoktatásban most nagyon kényes a helyzet,

„sokan rettegnek a gyereküket az iskolába küldeni, ahogyan sok tanár is fél, egy jól megszervezett és folyamatos szűrés képes lenne ezt a társadalmi feszültséget csökkenteni, ami azt is jelenti, hogy sokkal együttműködőbb környezetet is teremtene.”

– Ez alapvetően szükséges a gazdaság és a mindennapi életünk számára is, ezt sem látja EMMI, akitől én minden funkciót elvennék, csak a temetkezést adnám át – zárja végül bejegyzését a szakértő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá