Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottsága hétfőn megszavazta a momentumos Cseh Katalin módosító javaslatát, mely szerint a koronaválság gazdasági helyreállítására szánt összegeket csak úgy lehet elkölteni, ha a döntéshozatalba a kormányok bevonják az önkormányzatokat, civil szervezeteket és szakszervezeteket is.

Mindez technikailag azt jelenti, hogy követelésünk a szabad városok EU-s forrásokba való bevonásáról közös bizottsági módosítóként kerül majd a plenáris ülés elé. Ott pedig, látva a mai szavazati arányokat, jó eséllyel el is fogadják majd

– írja a Renew Europe EP-képviselője Facebookon.

Cseh szerint azért hatalmas dolog ez, mert “így a jövőben a magyar kormány nem adhatná kénye kedve szerint e forrásokat – a pénzek elköltéséről egyeztetnie kellene majd az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel is”.

Az Európai Parlament bizottsága döntött: az EU-s pénzek elköltésébe az önkormányzatokat is be kell vonni!

Komoly sikert…

Közzétette: Cseh Katalin – 2020. szeptember 7., hétfő

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá